Avdelningschef till utvecklingsavdelningen (SPV)

Om arbetsplatsen

Statens tjänstepensionsverk (SPV) är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 250  medarbetare.

SPV är inne i en spännande förändring för att vara en effektiv myndighet med ännu nöjdare kunder och för att öka medvetenheten om tjänstepensionen. Vi ser information och teknologi som viktiga verktyg för att skapa värdeskapande kundmöten och effektiva arbetsprocesser. Vi arbetar tillsammans i hela organisationen med att öka nyttan för våra kunder och uppdragsgivare.

Avdelning Utveckling har till uppgift att driva och leda SPV:s utvecklingsarbete utifrån ett helhetsperspektiv och att stärka hela myndighetens fokus på långsiktig och koordinerad utveckling. Vi ansvarar även för innovations- och digitaliseringsfrågor med syftet att skapa förutsättningar för att utveckla nya kundmöten och en effektivare förvaltning.

Avdelningen ansvarar också för att:

• säkerställa en effektiv och kvalitativ långsiktig utvecklingsplan för SPV. Utgångspunkterna är bland annat omvärldsbevakning, riskidentifiering och verksamhetens olika behov.
• starta olika växthus för innovativ utveckling
• säkerställa att SPV:s verksamhetsarkitektur (enterprise architecture) alltid är uppdaterad. Det sker genom kontinuerliga och systematiska avstämningar med samtliga verksamheter.

Sedan avdelningen bildades i april 2018 har vi arbetat med att bygga upp verksamheten och att utveckla nya samarbetsformer. Det är ett pågående arbete.

Vi söker nu en avdelningschef som kan leda SPV:s Utvecklingsavdelning.

Arbetsuppgifter

I rollen som avdelningschef är du med och utvecklar samt förändrar invanda arbetssätt och mönster för verksamhetsutveckling. Omvärldsbevakning och riskidentifiering är andra ansvarsområden.

Du ska driva processer i samarbete med medarbetare på SPV och säkerställa att de utvecklingsinsatser som beslutas passar ihop med helheten och följer den riktning vi har för SPV. Vi tror att samarbete mellan Utvecklingsavdelningen och övriga avdelningar är oerhört centralt för att lyckas.

Som avdelningschef förväntas du:

• delta i ledningsgruppen och ta ett helhetsansvar och strategiskt ansvar för SPV:s verksamhet, mål och resultat
• delta i SPV:s operativa ledning som en av verksamhetens 20 chefer
• ansvara för och leda avdelningens verksamhet, personal, ekonomi, resultat och kompetensförsörjning på ett kundinriktat, effektivt och kvalitativt sätt
• driva verksamhetsutveckling utifrån ständiga förbättringar
• arbeta med uppföljning av kvalitet och resultat, utforma effektiva och i många delar nya arbetssätt samt säkerställa en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant examen från högskola eller universitet. Du har dokumenterat goda resultat av att arbeta som chef på strategisk nivå och du har ingått i en ledningsgrupp i en större organisation.

För att lyckas i det här uppdraget är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Som person har du:
• förmåga att både tänka nytt och skapa förutsättningar för att genomföra
• ett mycket gott ledarskap som grundar sig i ett genuint intresse för människor och deras utveckling. Du kan leda genom andra, samordna grupper, skapa engagemang och delaktighet
• ett gott omdöme
• ett starkt driv för att nätverka både inom och utanför organisationen
• ett stort intresse för omvärlds- och digitaliseringsfrågor
• en hög abstraktionsförmåga. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser.

Du har goda kunskaper i:
• svenska och engelska, i både tal och skrift
• Microsofts standardprogram.

Vi ser gärna att du har:
• framgångsrikt lett förändringsarbete eller innovationsarbete
• erfarenhet som chef eller ledare i en statlig verksamhet
• kunskap eller erfarenhet av tjänstepensionsregelverk eller försäkringsverksamhet
• arbetat inom en it  i en större organisation.

Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Tjänsten är säkerhetsklassad och innebär att vi gör en registerkontroll och säkerhetsprövning av slutkandidat, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Du måste också ha svenskt medborgarskap för att kunna få en säkerhetsklassad tjänst. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på:

https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet/registerkontroll-och-sakerhetsklass.html

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-09-01

eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-21

Referensnummer: MD 2020/149

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson Fackliga företrädare
Fredrik Westin
HR-chef
060-187628

fredrik.westin@spv.se

Peder Bergsten
Saco-S
060-18 69 73

peder.bergsten@spv.se

  Daniel Granath
ST
060-18 75 45

daniel.granath@spv.se

  Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62

kari.jokinen@spv.se

Övrigt

Välkommen till en organisation med trevlig atmosfär i fräscha lokaler, där delaktighet och engagemang värderas högt. Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och ser ett stort värde i att du som medarbetare mår bra och satsar därför mycket på att erbjuda dig en frisk arbetsplats.
Vill du veta mer om SPV som arbetsgivare och om de anställningsförmåner som erbjuds kan du läsa vidare på spv.se under Jobba på SPV.

Vi avsäger oss vänligen men bestämt, alla erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här