Branschkväll för it-studerande

mingelDen 22 oktober arrangerade Myndighetsnätverket den årliga branschkvällen för it-studerande. Kvällen genomfördes på Försäkringskassan IT och ett drygt tretiotal studerande deltog.
Det är fjärde året i rad som Myndighetsnätverket genomför detta uppskattade arrangemang. Under kvällen fick de studerande möjlighet att mingla med och ställa frågor till representanter från de olika myndigheterna.

Intressanta föreläsningar
De studerande fick lyssna på fyra miniföreläsningar. Först ut var Försäkringskassan IT som berättade om sitt traineeprogram som startar i september varje år. De berättade även om sitt program för moderna arbetsplatser.
CSN berättade om utmaningarna med den verksamhetsdrivna systemförnyelsen, där ett nytt arbetssätt och ett nytt systemstöd ska införas på CSN.
SPV:s föreläsning handlade både om deras utmaningar i IT-verksamheten och om vad det egentligen innebär att ha ett jobb.
Bolagsverket avslutade med att berätta om hur de jobbar med användaren i fokus vid systemutveckling. Bolagsverket visade också en prototyp för en ny webbplats som de har jobbat inom verksamt.se

Uppskattat mingel
Kvällen avslutades med mingel i montrarna där myndigheter och studerande fick möjlighet att diskutera nya jobb, praktikplatser och exjobb.