CDO, Chief DevOps officer (SPV)

Statens tjänstepensionsverk (SPV) är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 250 medarbetare.

SPV är inne i en spännande förändring för att vara en effektiv myndighet med ännu nöjdare kunder och för att öka medvetenheten om tjänstepensionen. Med hjälp av information och teknologi vill vi öka nyttan för våra kunder och uppdragsgivare. Vi söker nu en teknisk ledare inom infrastruktur. I den här tjänsten ingår inget personalansvar.

Enhet Infrastruktur ligger under avdelning It. Enheten ansvarar för infrastruktur, integration, ramverkstaden och leveransprocessen som helhet. Leveransprocessen innefattar hela leveranskedjan från test till produktionssättning. Med ramverkstaden menas ansvar att sätta upp riktlinjer och stödja i olika it-processer som till exempel kring arkitekturstyrning, leveransstyrning, informationssäkerhet, leverantörsstyrning, ITIL m.fl.

Enhet infrastruktur har flera utmaningar som väntar. En av dem är det pågående projektet ”Plattformsbytet” som kommer att migrera stordatorskoden för att produktionssätta den på en ny teknisk plattform som är baserad på Microsoftteknologi.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en teknisk ledare till it-avdelningen. Som teknisk ledare inom infrastruktur kommer du att ansvara för den tekniska inriktningen på myndighetens infrastrukturplattform och dess funktionalitet. Det gör du genom att du får rollen som produktägare för infrastruktur och ramverkstaden. I arbetsuppgifterna ingår också att arbeta i såväl projekt som förvaltning med att fånga in och dokumentera verksamhetens behov och krav samt omsätta dessa till integrationslösningar. Du kommer att planera, genomföra och fastställa design och arkitektur av integrationslösningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom it-området eller flera års erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete som it-arkitekt, infrastrukturarkitekt eller integrationsarkitekt. Du ska även ha erfarenhet av tillämpning av Microsoftbaserad teknologi i produktionsmiljö.

Det är meriterande om du har certifieringar inom

• Microsoftteknologi
• Molntjänster som te x Microsoft Azure
• Systemutveckling
• Infrastruktur, teknik
• Metoder och ramverk som ITIL, SAFe, SCRUM, m.fl.
• GDPR, eller andra områden inom säkerhet

En viktig erfarenhet är att du medverkat i framåtriktad research och utredningar som t.ex. framtagande och förvaltning av strategier, standarder med mera som sträcker sig bredare än den egna organisationen. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete inom statlig förvaltning eller myndighet.

För att lyckas i det här uppdraget är även dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Som person är du

• duktig på att samarbeta. Du är lyhörd, intresserad och tar tillvara andras tankar och idéer.
• strategisk och har ett långt och ett brett perspektiv i ditt tänkande och agerande
• utvecklingsinriktad, genom att ständigt utveckla och förbättra verksamheten. Du har även förmågan att se vad som behöver förbättras.
• kommunikativ, genom att med tydlighet och engagemang föra fram för att sälja in ditt budskap. Du har även förmågan att lyssna till andra.
• strukturerad och du planerar ditt arbete väl, håller tidsramar och klarar av att ha flera aktiviteter på gång samtidigt.

Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och du har mycket goda kunskaper i både tal och skrift i engelska.

Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Tjänsten är säkerhetsklassad och innebär att vi gör en registerkontroll och säkerhetsprövning av slutkandidat, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Du måste också ha svenskt medborgarskap för att kunna få en säkerhetsklassad tjänst. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på:
www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakehetsprovning.html

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2019-08-01 Tillträde sker genom överenskommelse. Snabbt tillträde är önskvärt.

Ansökan

Ansök senast:   2019-06-02

Referensnummer:   MD 2019/163

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Jakob Björklund IT-chef, 060-18 69 89, jakob.bjorklund@spv.se


Fackliga företrädare

Daniel Granath ST, 060-18 75 45, daniel.granath@spv.se
Kari Jokinen Seko, 060-18 77 62, kari.jokinen@spv.se
Peder Bergsten Saco-S, 060-18 69 73, peder.bergsten@spv.se

Övrigt

Välkommen till en organisation med trevlig atmosfär i fräscha lokaler, där delaktighet och engagemang värderas högt. Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och ser ett stort värde i att du som medarbetare mår bra och satsar därför mycket på att erbjuda dig en frisk arbetsplats.

Vill du veta mer om SPV som arbetsgivare och om de anställningsförmåner som erbjuds kan du läsa vidare på spv.se under Jobba på SPV.

Inlägget tas bort 2 June, 2019 00:00