Frukostseminarium om innovativt ledarskap

Christina ForsbergI  tisdags bjöd Myndighetsnätverket chefer och HR-utvecklare på ett frukostseminarium med Christina Forsberg, tillförordnad generaldirektör på CSN.  Hon bjöd på en inspirerande och mycket tänkvärd föreläsning om innovativt ledarskap.

Utveckling, handlingsmod och att visa sig själv var områden hon pratade om. Med konkreta exempel visade hon hur man genom att bland annat komma närmare människors känslor kan åstadkomma förändring. Seminariet lockade ett fyrtiotal åhörare.

frukostseminarium

Chef trots tre fel
Innan Christina kom till CSN var hon länspolismästare i Gävleborgs län. Hon fick jobbet trots att hon, enligt henne själv, hade tre fel av tre möjliga: hon var kvinna, hon var ung och hon var inte polis eller polischefsutbildad.

Årets chef
Christina blev utsedd till Årets chef 2015 och motiveringen löd:
 ”En modig och uthållig chef som har lyckats få medarbetarna att skifta fokus, från att tänka i kvoter till att sätta medborgaren i centrum. Christina Forsberg möter samhällsutmaningar på riktigt och skapar verklig förnyelse. Hon utmanar traditioner och lyfter fram medarbetarnas kraft och kompetens i en verksamhet där sådant är långt ifrån en självklarhet”

Christina Forsberg har ifrågasatt invanda organisatoriska mönster och kulturer. På tidningen Chefs webbplats kan du läsa mer om och även se en intervju med henne.
Artikel och intervju