It-arkitekt (SPV)

 

Om arbetsplatsen

Statens tjänstepensionsverk (SPV) är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka  medarbetare. SPV är inne i en spännande förändring för att vara en effektiv myndighet med ännu nöjdare kunder och för att öka medvetenheten om tjänstepensionen.

Avdelning It ansvarar för att vi har användbara, stabila, effektiva och säkra it-stöd utifrån våra behov. Det handlar bland annat om att säkerställa vår tekniska plattform, vår dagliga drift och vårt underhåll av applikationer samt att utveckla nya system.

Arbetsuppgifter  

Vi söker nu en it-arkitekt till enheten It-stöd för grunduppgífter och finansiering. Som it-arkitekt är du en viktig del i SPV:s arkitekturstyrning. Du tar ett helhetsansvar för verksamhetsutvecklingen inom arkitekturområdet i samverkan med andra arkitekter, både inom och utanför din avdelning och enhet.

Du bidrar med att utveckla SPV:s målarkitektur genom att delta i SPV:s arkitekturnätverk. Som arkitekt på enheten ansvarar du för alla it-tjänster och it-stöd inom de områden som ryms inom enhetens ansvar.

Det innebär bland annat att:
• ansvara för it-arkitektur och systemarkitektur för allt it-stöd inom ditt område. Arkitekturen ska följa den övergripande målarkitekturen och stödja de lagar, förordningar och strategiska inriktningar som är beslutade.
• stötta i arkitekturfrågor som är kopplade till ditt ansvarsområde
• driva livscykelhanteringsfrågor
• se till att det tas fram rätt beskrivningar av arkitekturen kopplat till it-stöden inom ditt område
• delta i större uppdrag eller projekt som omfattar it-stöd inom ditt område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom it eller flerårig erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har en gedigen arkitektkompetens och kan omsätta kunders behov till it-lösningar som bygger på en modern distribuerad arkitektur och som följer en given målarkitektur. Du har även erfarenhet av designkompetens, design av Microsoftbaserade lösningar i .NET.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

•Microservices
•Teknologier som bygger på så kallade containerlösningar
•Devops
•Kunskaper om standardiseringar

Vi ser gärna att du:

• har flerårig erfarenhet inom modern systemutveckling
• har haft ledande roller som it-arkitekt under minst 3 år
• har arbetat i minst två uppdrag med arkitektur för it-stöd som bygger på modern distribuerad arkitektur
• har arbetat agilt i minst två uppdrag
• har ansvarat för att omsätta icke-funktionella krav och krav på säkerhet i it-lösningar

För att lyckas i det här uppdraget är även dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Som person har du:

• Samarbetsförmåga – du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

• Problemlösande analysförmåga – du arbetar bra med komplexa frågor. Analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.

• Helhetssyn – du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

• Ledarskapsförmåga – du kan leda, motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet.

Du är också:

  • Flexibel – du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och du har mycket goda kunskaper i både tal och skrift i engelska.

    Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Tjänsten är säkerhetsklassad och innebär att vi gör en registerkontroll och säkerhetsprövning av slutkandidat, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). Du måste också ha svenskt medborgarskap för att kunna få en säkerhetsklassad tjänst. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på:

    https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet/registerkontroll-och-sakerhetsklass.html

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-02-01

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-22

Referensnummer: MD 2019/362

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson Fackliga företrädare
Stefan Sjödin
Enhetschef It-stöd grunduppgifter och finansiering
060-18 75 25
070-686 76 40
stefan.sjodin@spv.se
Peder Bergsten
SACO-S
060- 18 69 73
Daniel Granath
ST
060-18 75 45daniel.granath@spv.se
Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62kari.jokinen@spv.se

Övrigt

Välkommen till en organisation med trevlig atmosfär i fräscha lokaler, där delaktighet och engagemang värderas högt. Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och ser ett stort värde i att du som medarbetare mår bra och satsar därför mycket på att erbjuda dig en frisk arbetsplats.
Vill du veta mer om SPV som arbetsgivare och om de anställningsförmåner som erbjuds kan du läsa vidare på spv.se under Jobba på SPV.