Lyckad branschkväll för it-studenter

itstudenterBolagsverket stod som värd för årets upplaga av Myndighetsnätverkets branschkväll för it-studenter från Mittuniversitetet. Studenterna bjöds på intressanta föreläsningar, mingel och jul-fika.

Tisdagen den 3 december mellan klockan 16.00-19.00 lyssnade 25 it-studenter på föreläsningar, fikade och minglade i Bolagsverkets matsal. Det var andra året i rad som Myndighetsnätverket arrangerade en branschkväll för it-studenter från Mittuniversitet.

Öka samarbetet och knyta kontakter
De myndigheter som hade representanter på plats under branschkvällen var Försäkringskassan IT, SPV, Kriminalvården och Bolagsverket.

– Syftet med vår branschkväll är att öka samarbetet mellan universitetet och våra myndigheter och knyta kontakter. För oss myndigheter är det på sikt ett sätt säkra kompetensförsörjningen inom it, säger Lena Lindholm, personalutvecklare på SPV.

Tre intressanta föreläsningar
Annika Axelborn, avdelningschef hos systemenheten på Bolagsverket började med att hälsa alla välkomna. Sedan berättade Patrik Boberg om Bolagsverkets verksamhet rent generellt och Javier Pirfano pratade om hur Bolagsverket arbetar med automatiserad firmagranskning.

Sedan var det SPVs tur att ta över stafettpinnen. Lars Ottosson berättade om deras systemutvecklingsmodell och Myndighetsnätverkets traineer på SPV, fortsatte med att prata om hela systemutvecklingsprocessen från ax till limpa. Sist ut var Magnus Näsholm, Försäkringskassan som föreläste om de strategiska utmaningarna inom it för just Försäkringskassan.

– Vi myndigheter behöver forum som det här, där vi aktivt kliva fram och visa att vi är intressanta som arbetsgivare med spännande projekt och modern teknik, säger Karima Rouass, HR-utvecklare hos Bolagsverket och ansvarig för årets evenemang.

Flera förfrågningar om ex-jobb
Efter förläsningarna var det fritt fram för studenterna att mingla runt och knyta kontakter.

– Flera av studenterna var väldigt intresserade och ställde massor av frågor om vårt arbete med automatiserad firmagranskning. Det kom även flera förfrågningar om att få göra sitt ex-jobb på Bolagsverket, vilket vi tycker är jätteroligt, avslutar Karima Rouass, HR-utvecklare hos Bolagsverket.