Myndighetsnätverket arrangerade branschkväll för it-studerande

branschkvällMyndighetsnätverket arrangerade en kväll som riktade sig till it-studerande på Mittuniversitetet. Kvällen genomfördes på CSN:s huvudkontor. Ett drygt 30-tal studerande deltog och passade på att mingla med och ställa frågor till representanter från de olika myndigheterna.

Det var fyra myndigheter från Myndighetsnätverket som deltog på branschkvällen; CSN, SPV, Bolagsverket och Försäkringskassan IT. Under kvällen höll varje myndighet en kortare föreläsning. Lennart Sanderyd från Försäkringskassan inledde med att prata om framtiden inom it. Därefter fick de studerande lyssna på följande föreläsningar:

  • CSN var, när och hur du vill – så byggde vi appen
  • Hur Bolagsverket genomförde kompetensutveckling med hackerevent
  • Första året hos SPV
  • Att vara trainee på Försäkringskassan

Efter föreläsningarna var det mingel med fika. Varje myndighet hade en egen monter där de delade ut informationsmaterial och svarade på frågor.
– Vi fick massor av frågor, berättar Ingela Abrahamsson, verksamhetsutvecklare på CSN. Inte bara om vår app utan även om hur vi jobbar inom it på CSN och vilka arbetsuppgifter vi faktiskt utför. De undrade också vilka krav vi ställer på personer som vi ska anställa.

Ett fungerande koncept
Det här var tredje gången som Myndighetsnätverket arrangerade en branschkväll för it-studerande. Myndigheterna turas om att stå värd för aktiviteten.
– Det här är ett koncept som fungerar väldigt bra, konstaterar Helena Karlsson, HR-specialist på CSN. Det ger myndigheter och studerande en chans att träffas på ett avslappnat sätt. Vi får möjlighet att berätta om våra verksamheter och visa hur varierande arbetsuppgifter inom staten faktiskt kan vara. De studerande får insikt i vad deras utbildningar kan resultera i för typ av jobb och vad de jobben innebär i form av faktiska arbetsuppgifter.