Myndighetsnätverket på ESV-dagen

esvFör andra gången fanns Myndighetsnätverket på plats i en monter på ESV-dagen som vänder sig till de som arbetar inom statsförvaltningen. Årets tema var ”vart är vi på väg?” Även detta år visade Myndighetsnätverket vägen för framgångsrikt nätverksarbete.

Det är Ekonomistyrningsverket som varje år arranger ESV-dagen som vänder sig till offentlig sektor. I år besökte omkring 800 personer Älvsjömässan. Myndighetsnätverkets monter väckte stort intresse bland besökarna.
– Väldigt många stannar till och är intresserade. Själva namnet Myndighetsnätverket skapar intresse. En vanlig fråga är om de kan få gå med i nätverket, för det här något man saknar på hemmaorten, säger Anneli Kuusisto, projektledare för Myndighetsnätverket.

Att Myndighetsnätverket är unikt, var det något som många besökare vittnade om. En man från Halland berättar att ”visst har vi myndighetssamverkan, men det blir sällan något konkret. Den formen som ni verkar ha skapat, skulle jag gärna vilja se också hos oss”.
Andra som stannade till menade att ”det här borde fler göra” och många plockade med sig de broschyrer som fanns i montern, som förutom av Anneli Kuusisto från Länsstyrelsen också bemannades av Inger Landberg från Försäkringskassan och Catharina Öhman från Bolagsverket.

16 myndigheter
Precis som förra året berättade vi om Myndighetsnätverkets framgångsrika samverkansarbete, framförallt inom HR-området. Genom att visa på räkneexempel kunde vi konkret visa nyttan av samverkan. Många menade att just den typen av flexibilitet som Myndighetsnätverket visar är allt mer viktigt för den statliga förvaltningen.
Sedan förra året har Myndighetsnätverket växt och omfattar nu hela 16 myndigheter vilket imponerade på många.
– Flera personer från de myndigheter som ingår i nätverket men som inte själva arbetar i Sundsvall har också kommit fram till oss för att fråga om det går att göra liknande på andra orter, berättar Inger Landberg.

esv monter

Charlotte Åkesson och Christian Bladh från Blekinge tekniska högskola pratade med Myndighetsnätverkets Inger Landberg