Myndighetsnätverket på Juristdagen

juristdagarnaMyndighetsnätverket ställde ut på Juristdagen den 16 oktober på Stockholms universitet. I år hade vi med oss representanter från tre av våra myndigheter; Bolagsverket, SPV och CSN.

Studenterna förvånade över möjligheterna
Många studenter uttrycker att de inte vetat om att statlig verksamhet kan erbjuda så många och så varierade arbetsuppgifter. Vi berättar om fördelar och förmåner som finns inom statlig verksamhet och vilka rättsområden våra olika myndigheter arbetar inom.

Tid att leva
En intressant kommentar från en välkammad manlig student som besökte vår monter:

– Inför min stundande yrkesverksamhet tänker jag nu – är det den här verkligheten jag ska slussas in i – många av mina vänner har redan börjat arbeta på olika byråer, ringer jag någon av dem en söndag säger de att de måste jobba, de jobbar oerhört mycket. Han reflekterar och fortsätter – det kan inte bli särskilt hög timpenning för dem i längden. Valmöjligheten om var man ska arbeta handlar nästan bara om de affärsjuridiska byråerna. Det här har fått mig att tänka på om en statlig myndighet kan vara ett alternativ för mig istället.

– Det här är ett bevis på att vi når fram med vårt budskap. Det visar också hur viktigt det är att vara ute och visa upp oss i sådana här sammanhang och att visa att det statliga alternativet för en intressant yrkeskarriär, avslutar Karima Rouass, Bolagsverket.