Myndighetsnätverket på Systemvetardagen och SAAM

systemvetardagen2013Myndighetsnätverket har deltagit på två arbetsmarknadsdagar, Systemvetardagen i Kista och SAAM-mässan i Sundsvall, båda den 13 mars. Syftet var bland annat att visa att staten är en attraktiv och intressant arbetsgivare och att marknadsföra vårt traineeprogram inom it.

– Vår monter i Kista var mycket välbesökt och det fanns ett stort intresse för vårt traineeprogram inom it, säger Lena Lindholm, HR-utvecklare på SPV.

– Även på SAAM var intresset för traineeprogrammet stort, och många var nyfikna på vad Myndighetsnätverket är och gör, berättar Johan Åkesson, projektledare för Myndighetsnätverket.

Utöver att träffa de studerande i våra montrar kunde Myndighetsnätverket erbjuda kontaktsamtal.
– Totalt träffade vi och pratade med tio engagerade och intresserade ungdomar. Flera av dem skulle söka till vårt myndighetsgemensamma traineeprogram, berättar Sara Söderholm, sektionschef på Bolagsverket.

Vad är Systemvetardagen?
Systemvetardagen är en årlig arbetsmarknadsdag som anordnas av studentkåren DISK vid Institutionen för data- och systemvetenskap på Stockholm Universitet. Med över 4000 inbjudna studenter kan detta räknas som en av de absolut största arbetsmarknadsmässorna i Sverige för systemvetare. Förutom eleverna på Institutionen för data- och systemvetenskap bjuds även it-studenter från Uppsala Universitet in.

Vad är SAAM?
SAAM står för Sundsvalls Akademiska Arbetsmarknadsmässa. Sedan 1986 är SAAM en årligen återkommande arbetsmarknadsmässa, som anordnas av Sundsvalls studentkår och håller till på Mittuniversitet i Sundsvall.