Myndighetsnätverket på Systemvetardagen

systemvetardagen-2015Myndighetsnätverket deltog den 12 mars på  Systemvetardagen i Kista. Syftet var bland annat att visa att staten är en attraktiv och intressant arbetsgivare och att marknadsföra lediga tjänster, ex- jobb och traineeprogram på de olika myndigheterna.

Myndighetsnätverket deltog med representanter från CSN, Försäkringskassan it och SPV.
– Vår monter i Kista var mycket välbesökt,  säger Lena Lindholm, HR-utvecklare på SPV. Dessutom visade många stort intresse för att ha kontaktsamtal med oss.  Totalt träffade vi och pratade med åtta engagerade och intresserade ungdomar. Flera av dem skulle söka till vårt traineeprogram, berättar Christina Shayesteh, trainee på Försäkringskassan it.

Vad är Systemvetardagen?
Systemvetardagen är en årlig arbetsmarknadsdag som anordnas av studentkåren DISK vid Institutionen för data- och systemvetenskap på Stockholm Universitet. Med över 4000 inbjudna studenter kan detta räknas som en av de absolut största arbetsmarknadsmässorna i Sverige för systemvetare. Förutom eleverna på Institutionen för data- och systemvetenskap bjuds även it-studenter från Uppsala Universitet in.