Myndighetsnätverket till final i GötaPriset 2013

Myndighetsnätverket i Sundsvallsregionen är en av sex finalister i GötaPriset 2013. Priset belönar Sveriges bästa utvecklingsprojekt inom offentlig sektor. De sex projekten har slutnominerats bland 241 insända bidrag.

– Myndighetsnätverket både vill och vågar tänka nytt. Det har vi visat. Många saker gör vi helt enkelt bättre tillsammans. I och med att vi går till final och får strålkastaren riktad mot oss, så får vi chansen att inspirera andra till att våga tänka nytt också, säger Annika Bränström, generaldirektör hos Bolagsverket och en av initiativtagarna till nätverket.

Prisutdelning under Kvalitetsmässan
Prisutdelning sker under Kvalitetsmässans invigningsgala den 19 november, på Göteborgsoperan.
En jury kommer att fälla avgörandet vem som får motta GötaPriset och prischecken på 150 000 kr. De övriga fem bidragen får hedersomnämnande och delar på 150 000 kr.

De sex finalisterna är:

  • More Than One Story – ett kortspel utvecklat för att bygga broar mellan människor i alla åldrar, från alla bakgrunder och kulturer. Det används för integration i över 30 kommuner.
  • Synvändan i Essunga kommun – under några intensiva år vände skolorna i Essunga kommun ett negativ kunskapsresultat till ett positivt med samma personal och samma budget.
  • Myndighetsnätverket i Sundsvallsregionen – nio olika myndigheter med nio olika uppdrag arbetar tillsammans för att utveckla medarbetare och verksamheter över myndighetsgränserna.
  • Nu är det slut på krångel med stämpelkort för högkostnadsskydd, kontanter och kölappar – Landstinget håller reda på patientens högkostnadskort vilket innebär att anmälan är snabbare och enklare.
  • Väsby melodifestival – en årlig sångtävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Så många som möjligt ska få stå på scen och delta på sin nivå. Målet är att utveckla festivalen till ett rikstäckande arrangemang.
  • Ta med en vän – ett förbättringsprojekt som fått spridning – genom kampanjen ”Ta med en vän” i nordöstra Göteborg, finner man nya verktyg och metoder att nå ut till patientgrupper som man tidigare haft svårt att nå. Det bidrar till att göra vården mer jämlik.

Presenterar Myndighetsnätverkets bidrag
Nominerade bidrag kommer även att presenteras i form av en föreläsning under Kvalitetsmässan. Annika Bränström, generaldirektör på Bolagsverket och Christina Gellerbrant Hagberg, generaldirektör på CSN kommer att presentera Myndighetsnätverkets bidrag.

Om GötaPriset
GötaPriset har sedan 1989 delats ut till bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor. Projekt som nominerats är utvecklingsprojekt som ökat kvaliteten och effektiviteten i kommun eller stat, landsting eller i en region. Bakom priset står Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Sveriges Kommuner och Landsting, Svenskt Näringsliv, Institutet för Kvalitetsutveckling – SIQ, Innovationsrådet, Ledarna, Länsstyrelsen i Västra Götaland och Svenska ESF-rådet.

På Kvalitetsmässans webbplats kan du läsa mer om Götapriset och de 49 nominerade bidragen.