Nätverksträff för jurister i Myndighetsnätverket

nätverksträffTorsdag den 19 mars bjöd Myndighetsnätverket in till en nätverksträff för jurister i Sundsvall. 53 jurister från nio olika myndigheter i Sundsvallsregionen kom till nätverksträffen. Dagen bjöd på både föreläsning om språkarbete, debatt och mingel.

Syftet med nätverksträffen var att alla skulle få träffas och lära känna varandra samt varandras verksamheter och kompetensområden.

Föreläsning om att skriva begripliga domar
Eftermiddagen började med en inledning av Lotta Barta, koordinator i Myndighetsnätverket och Peter Källenfors, chefsjurist på Bolagsverket och samordnare i Myndighetsnätverkets juridikgrupp. Efter inledningen fick en representant från varje myndighet berätta kort om vilka områden inom juridiken de arbetar med. Sedan var det dags för fika och mingel. Efter det berättade Bengt-Olov Horn, rådman vid Hudiksvalls tingsrätt, om hur myndighetens språkarbete med att skriva begripliga domar ser ut.

Debatt om språk
Dagen avslutades med en debatt med temat ”Var går gränsen mellan att skriva begripligt och att ha ryggen fri juridiskt?” Debattpanelen bestod av:
•    Bengt-Olov Horn, rådman vid Hudiksvalls tingsrätt
•    Eva Beckman, chef för kommunikationsenheten på Bolagsverket
•    Robert Schött, lagman och myndighetschef vid Sundsvalls tingsrätt.

Moderator var Kristin Aastrup, språkvårdare på Bolagsverket.

Förväntningar uppfylldes
– De förväntningar jag hade på den här dagen uppfylldes.  Det blev ett trevligt mingel och en intressant stund i panelen och en bra föredragning om språk. Nu får vi ta sats och försöka överträffa det här. Vi får låta språket vila ett tag och istället försöka ta tag i lite utbildningsfrågor, säger Peter Källenfors.

För att veta hur vi ska gå vidare med nätverket, har en enkät skickats ut till alla jurister som deltagit evenemanget för att utvärdera nätverksträffen.