Verksamhetsutvecklare inom webb digitala tjänster (SPV)

Om arbetsplatsen
Statens tjänstepensionsverk (SPV) är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. SPV finns i Sundsvall och har cirka 250 medarbetare.

Avdelning Kund och uppdragsgivare ansvarar för att säkerställa och leverera ett effektivt och kvalitativt kundmöte utifrån kundens behov och att säkerställa att SPV levererar enligt överenskommelse och avtal med våra uppdragsgivare.

Enhet Kundkommunikation, som tillhör avdelning Kund och uppdragsgivare, jobbar med att löpande analysera våra kunders behov som grund för utveckling av budskap och kanaler och vi driver också den kundbehovsstyrda utvecklingen. Enheten ansvarar för vår utåtriktade kundkommunikation i alla kanaler och har starkt fokus på att utveckla vårt kundmöte.

Vi jobbar med strategisk och löpande kundkommunikation oavsett kanal och bedriver ofta vårt jobb i team tillsammans med hela verksamheten. Enheten samordnar även aktiviteter och samverkar tillsammans med våra samarbetspartners.

Till enhet Kundkommunikation söker vi nu en verksamhetsutvecklare med ansvar för webb och digitala tjänster.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsutvecklare har du en central roll när det gäller utveckling och förvaltning av vår webb och våra digitala tjänster, både för privatkunder och för de statliga arbetsgivarna.

I rollen ingår även ett ansvar som produktägare inom leveransområde kund. Det innebär nära samverkan med vårt it-team som utvecklar och förvaltar våra kundsystem, webbplatser och digitala tjänster.

Det ingår också att

 • ha ett stort fokus på utveckling av våra digitala tjänster utifrån kundernas behov
 • ibland agera uppdragsledare för utvecklingsinitiativ
 • arbeta redaktionellt
 • analysera kundernas beteenden på webben.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning inom relevant område eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet av arbete med utveckling av webb och digitala tjänster.

Vi ser gärna att du även har

 • erfarenhet av arbete med kommunikation
 • erfarenhet av att arbeta med webbanalys
 • kunskap om publiceringsverktyg för webb
 • kunskap om grundläggande webbtillgänglighet enligt WCAG.

Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

För att lyckas i det här uppdraget så är även dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Som person:

 • är du kommunikativ. Du talar tydligt, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen.
 • har du samarbetsförmåga. Du arbetar bra med andra människor och förhåller dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • är du initiativtagande. Du tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • är du flexibel. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar.
 • har du en helhetssyn. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-03-01

Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-15

Referensnummer: MD 2019/365

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson Fackliga företrädare
Annelie Nordin
Enhetschef Kundkommunikation
060-18 69 37
070-088 68 67
annelie.nordin@spv.se
Kari Jokinen
Seko
060-18 77 62

kari.jokinen@spv.se

  Camilla Persson
SACO-S
060-18 74 82

camilla.persson@spv.se

  Daniel Granath
ST
060-18 75 45

daniel.granath@spv.se

Övrigt

Välkommen till en organisation med trevlig atmosfär i fräscha lokaler, där delaktighet och engagemang värderas högt. Vi ser rekrytering som en långsiktig investering och ser ett stort värde i att du som medarbetare mår bra och satsar därför mycket på att erbjuda dig en frisk arbetsplats.

Vill du veta mer om SPV som arbetsgivare och om de anställningsförmåner som erbjuds kan du läsa vidare på spv.se under Jobba på SPV.

Vi avsäger oss vänligen men bestämt,alla erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här